Skip to main content

Ψυχογιός για επέτειο Γρηγορόπουλου: Όχι στη δολοφονία της νεολαίας που διεκδικεί και αμφισβητεί

«Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επ. Κορκονέα, θα είναι πάντα εκεί για να θυμίζει σε όλους μας γιατί πρέπει με όλα τα μέσα που διαθέτουμε να σταματήσουμε την ωμή αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αλλά και το πώς στοχοποείται και ενίοτε δολοφονείται η νεολαία που οραματίζεται, διεκδικεί, αμφισβητεί», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γ. Ψυχογιός, για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου και το σημερινό όργιο καταστολής. 

«Αν νομίζουν η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοίδης, που πριν την πανδημία έφεραν νόμο για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κινητοποιήσεων, ότι χρησιμοποιώντας την συγκυρία θα φιμώσουν, θα τρομοκρατήσουν, θα αποπροσανατολίσουν την κοινωνία που υποφέρει, θα δείξουν την “κυριαρχία” τους στην τρέχουσα περίοδο παίρνοντας εκδίκηση και τορπιλίζοντας ακόμα και τη μνήμη, είναι γελασμένοι και βαθιά νυχτωμένοι», συμπληρώνει. 

Οι απαντήσεις, σημειώνει ο κ. Ψυχογιός, είναι στις ισχυρές δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, πολλές από τις οποίες κερδήθηκαν με αίμα, αλλά και την ανάγκη του για μια κοινωνία σύγχρονη, ανοιχτή και δίκαιη για όλους.

«Η προσαγωγή, μεταξύ άλλων, των δύο δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. μόνο τυχαία δεν είναι. Παρεμπιπτόντως, ο καταδικασθείς Χρυσαυγίτης Παππάς πού είναι άραγε, κύριε Χρυσυοχοίδη;», καταλήγει.