Skip to main content

Αντιπαράθεση Ευκλ. Τσακαλώτου – Ν. Καραθανασόπουλου με φόντο τον Γ. Στουρνάρα

Αντιπαράθεση με φόντο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα είχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο.

Κατά την συζήτηση στη Βουλή του προϋπολογισμού του 2016, ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί όσα λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και την φρασεολογία του. Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είμαι έτοιμος να παραδεχθώ ότι μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμα κι αν τα πει ο Γ. Στουρνάρας. Είμαι έτοιμος να παραδεχθώ για παράδειγμα αν πει ότι οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας αδικούνται από τη διαιτησία ή ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει».

«Χωρίς επενδύσεις δεν έχει ανάπτυξη. Για το πραγματικό αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ και για το πού διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Μάρτιο του 2016», είπε ο υπουργός Οικονομικών παραπέμποντας στην ημερομηνία που η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει στους θεσμούς το αναπτυξιακό της σχέδιο.

 «Έχετε αποδεχθεί τις ίδιες απόψεις με τον Γ. Στουρνάρα», επέμεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Στο πρώτο μάθημα φιλοσοφικής λογικής που κάναμε στο πανεπιστήμιο μάθαμε ότι ο συλλογισμός “η γάτα έχει τέσσερα πόδια, ο σκύλος έχει τέσσερα πόδια, άρα η γάτα είναι σκύλος” έχει κάποιο σφάλμα», ανταπάντησε ο κ. Τσακαλώτος. Και ο κ. Καραθανασόπουλος υπενθύμισε την γνωστή αναφορά πως «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι».

newsroom naftemporiki.gr