Skip to main content

Τ. Κουίκ: Προώρες εκλογές ενδεχομένως και πριν την τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να μην προχωρήσει στην τρίτη ψηφοφορία και να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές γρηγορότερα εάν διαπιστώσει ότι δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, δήλωσε βέβαιος ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι στην επόμενη Βουλή, ενώ για την αποχώρηση του βουλευτή Παναγιώτη Μελά, είπε ότι όχι μόνο δεν έκανε ζημιά στο κόμμα, αλλά του έδωσε και μία ποσοστιαία μονάδα, διότι φάνηκε ότι οι ΑΝΕΛ δεν κάνουν πίσω, δεν υποκύπτουν και είναι σταθεροί στη γραμμή που έχουν χαράξει.

Προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί πολυκομματική κυβέρνηση, εθνικού σκοπού και όχι δικομματική. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα συμμετάσχουν σε αυτή την κυβέρνηση, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι θέσεις που βάζουν για τα εθνικά και άλλα ζητήματα.

Ως προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη είπε ότι είναι «το πιο συστημικό κόμμα» και δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ σε κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει και το Ποτάμι.

Ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ κινούνται σε εντατικούς ρυθμούς προεκλογικής προετοιμασίας για πρόωρες εθνικές εκλογές και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ