Skip to main content

ΟΝΝΕΔ: Οι απόδημοι Έλληνες μπορούν πλέον να αποφασίζουν για την πατρίδα τους

Από σήμερα οι Έλληνες του εξωτερικού αποκτούν πλέον λόγο και θα μπορούν να αποφασίζουν για την πατρίδα τους αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, μετά την ψήφιση από τη Βουλή με πρωτοφανή πλειοψηφία του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

«Η ψήφιση του εμβληματικού αυτού νομοσχεδίου είναι η αφετηρία για την καθολική διεύρυνση του δικαιώματος της ψήφου, πράγμα που αποτελεί διαχρονικά θέση της ΟΝΝΕΔ» προστίθεται, ενώ από την  πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι έγινε πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημα του Ελληνισμού.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαθιστούν μια αδικία δεκαετιών δίνοντας στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους» σημειώνει ο κ. Μαρινάκης.

Και καταλήγει στη δήλωσή του: «Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί νίκη για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, καθώς διευρύνει το δικαίωμα της ψήφου και θέτει τις βάσεις ώστε οι Έλληνες της διασποράς να συμμετέχουν ισότιμα στις κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες. Η φωνή των Ελλήνων σε όλη την υφήλιο θα ακούγεται δυνατά».