Skip to main content

Κ. Παπακώστα: Άλλο πράγμα η διάκριση Κράτους – Εκκλησίας και άλλο η απο-ορθοδοξοποίηση

Στη διάκριση μεταξύ του χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας και της απο-ορθοδοξοποίησης προχώρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής.

«Είναι άλλο πράγμα ο χωρισμός του κράτους από την εκκλησία και άλλο η απο-ορθοδοξοποίηση, που κάποιοι προσπάθησαν να πουν ότι επιχειρείται μέσα από μία συζήτηση, μέσα από έναν καλόπιστο διάλογο» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επεσήμανε δε, ότι «θέλουμε όλοι να συμβάλλουμε στον καλόπιστο διάλογο, έτσι ώστε να γίνουν σεβαστοί οι διακριτοί ρόλοι που πρέπει να υπάρχουν και να επιλυθούν μια σειρά από ζητήματα που εκκρεμούσαν».

Η υφυπουργός εξέφρασε επίσης, την άποψη ότι η συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές, ενώ πρόσθεσε πως «εκλογικό κόστος υπάρχει, όταν είσαι αδρανής και συσσωρεύεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Αναφερόμενη στην αναδίπλωση της στάσης της Ν.Δ. επί του θέματος, σχολίασε με νόημα τα εξής: «Ή θα επενδύσουμε, ο πολιτικός κόσμος εννοώ, στην αξιοπιστία μας ή θα εκθέσουμε πολλές φορές τον εαυτό μας, υπαναχωρώντας από θέσεις τις οποίες έχουμε εκφράσει. Εγώ δεν θα προσυπέγραφα κάτι εάν στη συνέχεια σκόπευα να το αποσύρω, γιατί αυτό δημιουργεί ένα έλλειμμα αξιοπιστίας».

Όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο, τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης του νομικού ασύλου. «Το έχω πει δημόσια, αλλά όχι στην κατεύθυνση που τίθεται αυτή την ώρα από το βήμα της Βουλής. Δεν μπορεί η αστυνόμευση να λύσει τα ζητήματα της παιδείας και δεν μπορούμε να ζητάμε αστυνόμευση για οποιοδήποτε κενό ή στρέβλωση υπάρχει».

Για το ζήτημα των ημερολογίων της ΕΛ.ΑΣ, στα οποία η ΠΓΔΜ αναφερόταν ως «Μακεδονία», η κ. Παπακώστα έκανε λόγο για ένα «σοβαρό θέμα». «Θα περιμένω το αποτέλεσμα της έρευνας για να δω αν θα είμαι ικανοποιημένη. Ο έλεγχος θα είναι τέτοιος και σε τέτοιο βάθος που θα αναδείξει αν υπάρχει ζήτημα δόλου ή όχι» κατέληξε.

naftemporiki.gr