Skip to main content

Στο Λονδίνο ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος

Στο Λονδίνο μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου θα έχει επαφές με τον υπουργό Εργασίας και Συντάξεων του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Γκριν, τους υφυπουργούς Εξωτερικών, σερ Ντάνκαν και Brexit, κ. Τζόουνς, καθώς και με τους «σκιώδεις Υπουργούς» του Εργατικού Κόμματος με αρμοδιότητες επί των οικονομικών, κ. Μακ Ντόνελ και επί ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής (ΥΦΥΠΕΞ), κ. Μαχμούντ.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος, ιδίως υπό το φως του δημοψηφίσματος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Κατά την παραμονή του κ. Κατρούγκαλου στο Λονδίνο, έχουν, επίσης, προγραμματισθεί συναντήσεις με τους υφυπουργούς Διεθνούς Εμπορίου, Λόρδο Πράις και κ. Εστερσον.

Επιπλέον, η επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου περιλαμβάνει ομιλία του σε εκδήλωση για επενδυτές που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, καθώς και δύο διαλέξεις αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας, στο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.