Skip to main content

Γ. Τσιρώνης: Το οικολογικό αποτύπωμα μπορεί να απογειώσει τη γεωργία

«Η προστασία του περιβάλλοντος συμφέρει και αν δώσουμε το στίγμα αυτό στην παραγωγική δραστηριότητα θα κάνουμε διάσημα σε όλον τον κόσμο τα μοναδικά και ποιοτικά πρϊόντα μας», ανέφερε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του.

Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην αειφορία και τη βιωσιμότητα, υπογράμμισε ότι το οικολογικό αποτύπωμα στην αγροτική παραγωγή, που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της οικονομίας, μπορεί να απογειώσει την γεωργία.

«Ήρθαμε να συνεχίσουμε το δύσκολο και επιτυχημένο έργο των κυρίων Αποστόλου και Μπόλαρη», δήλωσε από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, υπογραμμίζοντας ότι «όταν οι νέοι επιστρέψουν στη γη, σημαίνει ότι βγήκαμε από την κρίση».

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του ότι στη χώρα χρειαζόμαστε αναδιάταξη της αγροτοπαραγωγικής βάσης. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, ότι το υπουργείο εφαρμόζει στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης στον αγροτικό τομέα, που θα προβλέπει περήφανους παραγωγούς και μεταποιητές που ξέρουν τις διεθνείς αγορές.

Πηγή: ΑΜΠΕ