Skip to main content

ΚΙΔΗΣΟ για Βενιζέλο: Η ιστορία δεν ξαναγράφεται κατά τις επιδιώξεις του καθενός

«Η ιστορία έχει καταγράψει -και σιγά σιγά αποκαλύπτονται- όλες τις παραμέτρους μίας μαύρης σελίδας για την πολιτική ζωή και τον δημόσιο βίο της χώρας: Το πώς μία κυβέρνηση του 45% και ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός, οδηγήθηκαν σε ανατροπή», σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ, απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Γιώργο Παπανδρέου σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «η Ιστορία δεν ξαναγράφεται κατά τις θελήσεις, τις επιδιώξεις ή τις ύστερες βολικές θεωρήσεις του καθενός». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για την «ανακωχή» του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για να σημειώσει: «Το ζήτημα του κ. Παπανδρέου και των απόψεων που εκφράζουν οι περί αυτόν δεν είναι πολιτικό με τη στενή έννοια του όρου είναι ηθικό και ιστορικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Προσωπικά δεν δέχομαι να λένε κάποιοι “ρίξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου”. Ποιοι; Ποιος; Γιατί; Δεν βλέπει τους βουλευτές του που ήταν οπαδοί του το 2007 και είναι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Που είχαν φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν θέλανε να ψηφίσουν το 1ο και το 2ο μνημόνιο και πήγανε στον κ. Τσίπρα για να ψηφίσουν με πάθος το 3ο και τώρα περιμένουν εναγωνίως να ψηφίσουν το 4ο, αλλά ελπίζω να μην τους δώσει την ευκαιρία αυτή ο ελληνικός λαός», συνέχισε.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε για μια πιθανή συνεργασία Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Δεν είμαι στην πολιτική επειδή η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η πολιτική και επειδή τα κρίνω όλα πολιτικά, συγκυριακά και ψυχρά. Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους και ιστορικής συνείδησης τα οποία για εμένα προτάσσονται».