Skip to main content

Βολές Γεροβασίλη στο ΣτΕ και «νέα νομοθετική πρωτοβουλία»

Eπίθεση κατά του ΣτΕ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προαναγγέλλοντας παράλληλα την ανάληψη νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για τις τηλεοπτικές άδειες, τη Δευτέρα. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν έλαβαν άδεια με βάση τον νόμο Παππά θα μπορούν να εκπέμπουν, αφού καταβάλλουν αντίτιμο για την κατοχύρωση προσωρινής άδειας λειτουργίας.

«Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, λέγοντας ότι το ΣτΕ έλαβε μια απόφαση «που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου». Όπως είπε, «πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο εκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το “μαύρο” στην ΕΡΤ, και το PSI».

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας  ότι η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί.

«Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη, και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών», συνέχισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς».

«Αυτό, όμως, δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί» συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

Προανήγγειλε επίσης ότι τη Δευτέρα η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει «την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015».

«Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Μαξίμου: Με αντίτιμο οι προσωρινές άδειες

Με τη νομοθετική πρωτοβουλία που προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στη δήλωσή της και μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση από το ΕΣΡ, όποιος θέλει να εκπέμπει θα πρέπει να πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας, ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές συμπλήρωσαν ότι, για να πάρει κάποιος την προσωρινή άδεια, θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα.