Skip to main content

Π. Λαφαζάνης: Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με αριστερές, αντιμνημονιακές δυνάμεις

Έτοιμος να συνεργαστεί με όλες τις «αριστερές, πατριωτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Kontra Channel.

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης η Λαϊκή Ενότητα είναι σε συζητήσεις με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας. Ο ίδιος άσκησε κριτική στο ΚΚΕ για τη στάση που κρατά, αποφεύγοντας τις συνεργασίες.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ άσκησε σκληρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, που – όπως είπε – έχει εξελιχθεί σε ένα «αρχηγικό κόμμα». Υποστήριξε ακόμη ότι με το 2ο Συνέδριο το κόμμα επισφράγησε την απομάκρυνση από τις αριστερές αρχές και καταβολές του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Λαφαζάνης παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και επιβεβαίωσε ότι η σύσκεψη διακόπηκε για να μιλήσει τηλεφωνικά ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν άκουσε τη συνομιλία του Πρωθυπουργού, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τυπώσει εθνικό νόμισμα στη Ρωσία, αφού κατά τη γνώμη του «ο κ. Τσίπρας δεν σκεπτόταν την έξοδο από το ευρώ».

Εμφανίστηκε παράλληλα βέβαιος ότι σε περίπτωση που γίνουν εκλογές η ΛΑΕ, θα μπει «θριαμβευτικά στην Βουλή». Εκτίμησε δε ότι οι κοινωνικές συνθήκες ωριμάζουν και όσο τα πράγματα παραμένουν άσχημα για τις λαϊκές τάξεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις στο εγγύς μέλλον. Επανέλαβε τέλος ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.