Skip to main content

Ψηφίδες (2)

naftemporiki.gr

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την Ελλάδα με ψήφισμά του (330 ψήφοι υπέρ – 254 κατά) για θέματα πολυφωνίας και κράτους Δικαίου και «εκφράζει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σωματικές απειλές και λεκτικές επιθέσεις (προερχόμενες μεταξύ άλλων και από υψηλόβαθμους πολιτικούς), παραβιάσεις της ιδιωτικής τους ζωής με κατασκοπευτικό λογισμικό και καταχρηστικές αγωγές», αναφέρουν δημοσιεύματα.

Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. απειλεί με κυρώσεις τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον επειδή πήρε συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Ο Μακαρθισμός ξαναζεί; Δύο μέτρα, δύο σταθμά στην Ευρώπη;

  • Πολλές οι αναλύσεις για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, με επικυρίαρχο στοιχείο την άνοδο της Ακροδεξιάς. Αλλά, για ποια ενωμένη Ευρώπη (όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της) να μιλήσουμε, όταν δεν υπάρχει ενιαία οικονομική, κοινωνική, αμυντική πολιτική; Τι υπάρχει ως ενιαίο στην Ε.Ε. όταν δεν διαθέτεις μία μόνον κεντρική τράπεζα, έναν ευρωπαϊκό στρατό, ενιαία σύνορα, μία κυβέρνηση κλπ, πράγματα που χαρακτηρίζουν ένα Ομοσπονδιακό κράτος, όπως θα μπορούσαν να είναι οι «Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»; Τα κατεχόμενα της Κύπρου μέλους της Ε.Ε. και η αδιαφορία των εταίρων μας περί κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, μας λένε κάτι; Μάλλον εύλογες οι ανησυχίες για την αρχή του τέλους της Ε.Ε. με την έξαρση των εθνικιστικών (αποσχιστικών;) τάσεων.
  • Οι Έλληνες δαπάνησαν 1,95 δισ. ευρώ σε παράνομα τυχερά παιχνίδια. Ο διαδικτυακός τζόγος στη χώρα μας υπολογίζεται σε 37 δισ. Ευρώ. Το κράτος εισέπραξε α΄10μηνο ’23 περί τα 708 εκατομμύρια ευρώ από φόρους και δικαιώματα, τα 189 εκατ. ευρώ από τα καζίνο. Εθνικό σπορ, ο τζόγος της προηγμένης και ανθούσας οικονομικά κοινωνίας μας.
  • «Τηλεφωνήστε μόλις με 2-3 ευρώ χρέωση και διεκδικήστε τόσα ευρώ ή ένα αυτοκίνητο ή μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα αιρ-κοντίσιον» διαλαλούν εκπομπές από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Όταν ο τζόγος δημοσιοποιείται απροκάλυπτα, μετατρέπεται σε νόμιμο; Και οι περί τζόγου νόμοι; Το εμπόριο της ελπίδας καλά κρατεί.
  • Οι διώκτες ηλεκρονικού εγκλήματος στη Γερμανία εντόπισαν ιστοσελίδα παιδεραστών με 87.000 ενεργά μέλη που λειτουργούσε μέσω της Elysium στο σκοτεινό διαδίκτυο (DarkNet). Η τεχνολογία στην υπηρεσία της διαστροφής. Πόσοι παιδεραστές να βρίσκονται ανάμεσά μας, εμφανιζόμενοι ως ευυπόληπτοι θρησκευόμενοι οικογενειάρχες και καθοδηγητές σε κοινωνικούς χώρους;
  • «Δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν μόνο άτομα», είναι το σύνθημα που διαχέεται προσφάτως από διάφορα κέντρα χειραγώγησης. Ποιοι ωφελούνται από τέτοιου είδους συνθηματολογίες, είναι πασιφανές. Οι οργανωμένες κοινωνικές, διεκδικούσες, ομάδες ήταν πάντα απειλή για τις κάθε λογής εξουσίες.
  • Κάποτε έλεγαν πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Τώρα δεν έχει και πρόσωπο…