Skip to main content

Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με την Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τα αιτήματά τους σχετικά με τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση στις πορθμειακές γραμμές και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (Ηλεκτρονικό Σύστημα Κράτησης Θέσεως και Εκδοσης Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων – ΗΣΚΘΕΕΑ), έθεσαν σήμερα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού, Παράσχος Τσάγκαρηςμ και εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Επιβατηγών-Οχηματαγωγών Σαλαμίνας.

Σημειώνεται πως για τα συγκεκριμένα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο της υπό όρους εξαίρεσης των πορθμειακών γραμμών από την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση.

Ως προς την εφαρμογή του ΗΣΚΘΕΕΑ, ο κ. Κουρουμπλής ανέθεσε στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, από κοινού με εκπροσώπους της Ένωσης Πορθμείων, να ερευνήσουν επί τόπου, κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις πορθμειακές γραμμές, ενώ συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.