Skip to main content

Ερυθρά Θάλασσα: Ιταλικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone

Ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε προς το μέρος του στην Ερυθρά Θάλασσα το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου περιγράφεται η ενέργεια ως αυτοάμυνα του Duilio, το οποίο συμβάλλει στην προστασία των εμπορικών δρόμων από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων από τους Χούθι της Υεμένης.

“Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις, βρισκόταν σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων (3,73 μίλια) από το ιταλικό πλοίο, πετώντας προς αυτό”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο δήλωσε ότι οι επιθέσεις των Χούτι, οι οποίες έχουν ως στόχο να δείξουν αλληλεγγύη στην Χαμάς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ, αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής υβριδικού πολέμου εναντίον ορισμένων χωρών.

Τον Φεβρουάριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε μια ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, που ονομάστηκε Eunavfor Aspides, για την προστασία της ναυτιλίας στην περιοχή.

Πηγή: Reuters