Skip to main content

Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία τιμά τη ναυτοσύνη

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας, με την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, στην οποία έπεσε και το φλουρί της βασιλόπιτας του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Εκδήλωση Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Στην ελληνική ναυτοσύνη αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού στον χαιρετισμό της, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το νέο έτος.

«Σήμερα, θα τιμήσουμε, εδώ, τη ναυτοσύνη.  Τη ναυτοσύνη που αφορά τόσο τους πρωταγωνιστές, τους ναυτικούς μας, τους ανθρώπους μας στη θάλασσα, αλλά και εμάς τους ίδιους, τις εταιρίες μας, τους ανθρώπους μας στη στεργιά. Που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης συμμετέχουμε σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θάλασσες του κόσμου», σημείωσε η κα Τραυλού και συμπλήρωσε ότι:  «Θα ήθελα να συγχαρώ το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία του αυτή, η οποία αναδεικνύει τη δύναμη της ναυτοσύνης μας, να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Για εμάς, τους ανθρώπους της θάλασσας η διάσωση είναι απαράβατος κανόνας, είναι κώδικας ηθικής, αλλά και τιμής της ναυτικής μας παράδοσης και του διεθνούς δικαίου.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω την εξαιρετική δουλειά του Λιμενικού μας. Όχι μόνο στις θάλασσες μας, αλλά και στο συντονιστικό κέντρο του θαλάμου επιχειρήσεων του Υπουργείου μας.

Υπουργέ, Αρχηγέ, τα συγχαρητήρια μας και το «ευχαριστώ» μας για το έργο σας.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους μας, μία καλή και δημιουργική χρονιά. Μια χρονιά πιο ασφαλή, πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή, πιο ανθρώπινη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σημείωσε ότι η η επιτυχία της ελληνικής ναυτιλίας στηρίζεται στη στελέχωση των πλοίων με ικανούς Ελληνες αξιωματικούς.

«Τα  νέα παιδιά πρέπει να στραφούν στη θάλασσα με εκσυγχρονισμένη ναυτιλιακή εκπαίδευση  και νέο θεσμικό πλαίσιο». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Πατέρας προσθέτοντας ότι για να πετύχουμε αυτούς του στόχους απαιτείται συντονισμός ορθολογισμός και μεταρρυθμιστική πολιτική. Η ακτοπλοΐα ο θαλάσσιος τουρισμός και η ποντοπόρο ναυτιλία αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις και είναι καθήκον μας να τα συζητήσουμε όπου χρειάζεται».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν εταιρείες, τα πλοία των οποίων συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, που συντόνισε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Όπως τόνισε ο κ. Πατέρας η ελληνική ναυτιλία δίνει το παρόν της και η αρετή αποτελεί μακροχρόνια παράδοση της ελληνικής ναυτιλίας

Τέλος ο πρόεδρος του ΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σημείωσε: Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τη σημασία, τον ρόλο και την ισχύ που μας δίνει στη χώρα η ναυτιλία των Ελλήνων. Η ναυτιλία μας, που το έμψυχο δυναμικό της, από τον πλοιοκτήτη μέχρι και το ναύτη, τηρεί απαρέγκλιτα τον «άγραφο νόμο» που οι Έλληνες, ως ναυτικός λαός, καθιέρωσε στα πέλαγα του κόσμου. Τη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν στις θάλασσες».