Skip to main content

Η Harbor Lab «χτίζει» ισχυρή συμμαχία με την 90POE

Αντώνης Μαλαξιανάκης, Ιδρυτής και CEO, Harbor Lab & Richard Buckley, Ιδρυτής και CEO, 90POE

Ενοποίηση της πλατφόρμας της 90POE, OpenOcean STUDIO, με το λογισμικό της Harbor Lab για τη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό του

Η ελληνική νεοφυής επιχείρηση Harbor Lab ενώνει τις δυνάμεις της με την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών 90POE, για να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη λύση στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η συνεργασία ενοποιεί την πλατφόρμα της 90POE, OpenOcean STUDIO, με το λογισμικό για τη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό που έχει αναπτύξει η Harbor Lab, «υπογραμμίζοντας την αμοιβαία δέσμευση για την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και τη διασφάλιση διαφανών και ασφαλών εμπορικών αποτελεσμάτων στον ναυτιλιακό κλάδο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως λένε στη «Ν» πηγές με γνώση του deal, ουσιαστικά πρόκειται για μία ενσωμάτωση των δύο λογισμικών, προκειμένου οι δύο εταίροι να συνεργαστούν με τα ξεχωριστά πελατολόγια που έχει «χτίσει» έκαστος.  Η Harbor Lab θα εξακολουθήσει να λειτουργεί αυτόνομα.

Τι θα φέρει η συνεργασία

«Αξιοποιώντας την τελευταία τεχνολογία API, η συνεργασία επιτρέπει στους πελάτες να σχεδιάζουν, να διαχειρίζονται και να βελτιστοποιούν απρόσκοπτα τις δεσμεύσεις με τους λιμενικούς πράκτορες, επιφέροντας ουσιαστικές εξοικονομήσεις χρόνου και κόστους» επισημαίνουν οι δύο εταίροι.

Τα βασικά πλεονεκτήματα για τους πελάτες των δύο εταιρειών είναι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός και συντονισμός των λιμενικών προσεγγίσεων, η αυξημένη διαφάνεια στις λειτουργίες, η αποδοτικότητα χρόνου και κόστους, η ενισχυμένη συνεργασία και αξιοπιστία και η παροχή λύσεων τελευταίας τεχνολογίας.

«Ισχυρή συμμαχία»

«Η συνεργασία με την 90POE σηματοδοτεί μία κομβική στιγμή για την Harbor Lab και τη ναυτιλιακή βιομηχανία ως σύνολο. Ενσωματώνοντας την πλατφόρμα μας στο OpenOcean STUDIO, δε συγχωνεύουμε απλά τεχνολογίες, αλλά σφυρηλατούμε μία ισχυρή συμμαχία που ενισχύει τη λειτουργική αποδοτικότητα και διαφάνεια» σχολίασε ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, Ιδρυτής και CEO της Harbor Lab.

«Αυτή η συνεργασία λέει πολλά για την κοινή μας δέσμευση να διευρύνουμε τα όρια του εφικτού στις ναυτιλιακές λύσεις. Μαζί, ξεκινάμε σε ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού των προτύπων του κλάδου, προσφέροντας στους πελάτες μας απαράμιλλη αξία και εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή αριστείας στις λιμενικές λειτουργίες και τη διαχείριση των εξόδων» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η ενσωμάτωση των δυνατοτήτων της Harbor Lab στην πλατφόρμα OpenOcean STUDIO αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να παρέχουμε καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις για τον κλάδο. Δεν πρόκειται απλώς για μια στρατηγική συμμαχία, βασίζεται σε μια μακροχρόνια σχέση που υπογραμμίζεται από βαθιά εκτίμηση και σεβασμό για τις γνώσεις και την εμπειρία της ομάδας τους» επεσήμανε ο Richard Buckley, Ιδρυτής και CEO της 90POE.

«Αυτή η συνεργασία ενισχύει τα πλεονεκτήματα και των δύο πλατφορμών, προσφέροντας στους συνδυασμένους πελάτες μας ένα απαράμιλλο επίπεδο αποτελεσματικότητας, διαφάνειας και επιχειρησιακής αριστείας, βοηθώντας τους να διατηρούν τον έλεγχο και να λαμβάνουν καλύτερες επιχειρησιακές και εμπορικές αποφάσεις. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνέργεια όχι μόνο θα βελτιώσει τις καθημερινές λειτουργίες των πελατών μας, αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για ένα πιο συνδεδεμένο και ψηφιακά προηγμένο θαλάσσιο οικοσύστημα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα προφίλ των εταίρων

Το «έξυπνο» λογισμικό που διαθέτει η Harbor Lab συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό του και είναι το μόνο στον κόσμο με αυτές τις δυνατότητες. Η startup ιδρύθηκε το 2020 από τον Αντώνη Μαλαξιανάκη και επί του παρόντος έχει αναπτύξει χαρτοφυλάκιο 2.000 πλοίων. Με έδρα στην Αθήνα, διαθέτει προσωπικό 70 ανθρώπων.

Η 90POE είναι μια εταιρεία ναυτιλιακού λογισμικού. Έχοντας περάσει έξι χρόνια ακούγοντας και αναπτύσσοντας, το OpenOcean STUDIO της 90POE είναι μια αποκλειστική πλατφόρμα βασισμένη στο cloud, κατασκευασμένη από τον κλάδο, για τον κλάδο, που χρησιμοποιεί δεδομένα για να αυξήσει τις εμπορικές, επιχειρησιακές και τεχνικές γνώσεις παγκοσμίως. Εδρεύει στο Λονδίνο, ενώ διαθέτει στρατηγικά γραφεία σε Ελλάδα και Νορβηγία.