Skip to main content

Ασφαλιστικός εκπρόσωπος της Empire Navigation Inc επισκέφτηκε το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου St. Nikolas

Μετά από άδεια των ιρανικών αρχών

Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου Μ/Τ ST. NIKOLAS επισκέφθηκε σήμερα μετά από άδεια των ιρανικών αρχών, ο τοπικός ανταποκριτής του ασφαλιστικού φορέα (P&I Club) της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου Empire Navigation Inc..

Όπως αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας ο εκπρόσωπος συναντήθηκε με μέλη του πληρώματος προκειμένου να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια και επιβεβαίωσε ότι όλοι είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Στο ελληνόκτητο τάνκερ επιβαίνουν 19 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ένας δόκιμος Έλληνας πλοίαρχος.

Οι δορυφορικές επικοινωνίες με το σκάφος εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένες. Το ST. NIKOLAS παραμένει στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν. Το  πλοίο έπλεε φορτωμένο με περίπου 145.000 μετρικών τόνους αργού πετρελαίου, έχοντας ξεκινήσει από τη Βασόρα στο Ιράκ με προορισμό την Aliaga στην Τουρκία  μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ναυλωτής του πλοίου είναι η εταιρεία Tupras.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η κατάσχεση του φορτίου του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «St Nikolas», που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς, έγινε από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό με εντολή της ιρανικής δικαιοσύνης.