Skip to main content

Κυριάκος Μάγειρας: Η Attica είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα της ελληνικής ακτοπλοΐας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Χρειάζεται όχι μόνο να εκσυγχρονιστούν τα πλοία, αλλά και οι λιμενικές υποδομές»

«Η Attica είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα της ελληνικής ακτοπλοΐας». Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Attica, Κυριάκος Μάγειρας, στο 1ο Συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ) με τίτλο «Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα».

Μιλώντας στο πάνελ «Ακτοπλοΐα & Ναυπηγεία. Επενδύσεις με πολλαπλασιαστική αξία», ο κ. Μάγειρας αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα έως 1 δισ. ευρώ της Attica, το οποίο, όπως επεσήμανε, όχι μόνο έχει σχεδιαστεί, αλλά έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

«Ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ψηφιακού μετασχηματισμού ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των πλοίων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε την ακτοπλοΐα εθνικό προϊόν. «Καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε ως μέρος της εθνικής μας υποδομής που λειτουργεί αναπτυξιακά και καλύπτει τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας. Βεβαίως, για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται όχι μόνο να εκσυγχρονιστούν τα πλοία, αλλά και οι λιμενικές υποδομές», σημείωσε και προσέθεσε:

«Περιμένουμε να γίνουν επενδύσεις στα λιμάνια ώστε η χώρα μας να έχει τις υποδομές που αντιστοιχούν στο τουριστικό προϊόν που θέλουμε να πουλάμε. Χτίζουμε 5στερα ξενοδοχεία σε προορισμούς που έχουν λιμάνια ενός αστέρος. Χρειαζόμαστε σύγχρονα λιμάνια με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και ποιοτικές υπηρεσίες».

Κλείνοντας, ο κ. Μάγειρας υπογράμμισε ότι η Attica έχει ολοκληρώσει την ενσωμάτωση της ΑΝΕΚ και έχει έναν στόλο 45 πλοίων, έχει δεσμευθεί σε μια μεγάλη επένδυση εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του στόλου αυτού. «Σε αυτό το πλαίσιο και το μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΝΕΧ, διότι στόχος μας είναι η ανάπτυξη αυτή να επιστρέφει πολλαπλασιαστικά στην Ελλάδα και οι επενδύσεις να μείνουν στη χώρα μας. Οι Έλληνες εφοπλιστές οφείλουμε να επενδύσουμε και να στηρίξουμε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Είναι μια ευκαιρία για τη χώρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Attica.