Skip to main content

Λιμάνια: Ανοδικά η επιβατική κίνηση – Καθοδικά τα εμπορεύματα το β’ τρίμηνο

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η συνολική διακίνηση επιβατών αυξήθηκε κατά 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο

Σε θετική ρότα κινήθηκε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά λιμάνια κατά το β’ τρίμηνο του έτους, ενώ πτωτικά κινήθηκε το ίδιο διάστημα η διακίνηση εμπορευμάτων.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το β’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του β’ τριμήνου του 2022 προς το ίδιο τρίμηνο του 2021 είχε καταγραφεί αύξηση κατά 64,9%.

Αντίθετα, η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στα λιμάνια το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους υποχώρησε κατά 3,1%, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του β΄ τριμήνου 2022 προς το β΄ τρίμηνο του 2021 είχε παρατηρηθεί μείωση κατά 5,6%.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρων) στους ελληνικούς λιμένες το β΄ τρίμηνο καταγράφηκε άνοδος 2% σε σύγκριση με το β΄ περυσινό τρίμηνο του 2022, ενώ και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του β΄ τριμήνου 2022 προς το β΄ τρίμηνο 2021 είχε σημειωθεί αύξηση κατά 26,8%.

naftemporiki.gr