Skip to main content

ΙΜΟ: O Arsenio Antonio Dominguez Velasco νέος γενικός γραμματέας για τετραετή θητεία

Ο Arsenio Dominguez

Η συνέλευση θα κληθεί να εγκρίνει τον διορισμό, ενώ ο νέος εκλεγμένος γενικός γραμματέας θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2024.

O Arsenio Antonio Dominguez Velasco, από τη Δημοκρατία του Παναμά, εξελέγη από το συμβούλιο του ΙΜΟ για μια τετραετή θητεία, αρχής γενομένης από το 2024, νέος γενικός γραμματέας του Οργανισμού, με την επιφύλαξη της έγκρισης της Συνέλευσης.

Η απόφαση του συμβουλίου με την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα του οργανισμού θα υποβληθεί στην 33η σύνοδο της συνέλευσης του ΙΜΟ στα τέλη του 2023. Η συνέλευση θα κληθεί να εγκρίνει τον διορισμό, ενώ ο νέος εκλεγμένος γενικός γραμματέας θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο νυν γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim, που θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2023, σε δήλωσή του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, αφού εκλεγεί ο επόμενος γενικός γραμματέας, θα εκπονηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός για την περίοδο 2024-2029 που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της πορείας του οργανισμού για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Dominguez υπηρετεί σήμερα ως διευθυντής του Τμήματος Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει διευθυντής του Διοικητικού Τμήματος και προϊστάμενος προσωπικού. Πριν από την ένταξή του στον ΙΜΟ τον Ιούλιο του 2017, εργάστηκε για τη Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά από το 1998 ως επικεφαλής του Περιφερειακού Γραφείου Τεχνικής και Τεκμηρίωσης για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική και ως αναπληρωτής εκπρόσωπος και τεχνικός σύμβουλος του Παναμά στον ΙΜΟ από το 2004 έως το 2014. Τον Ιούλιο του 2014 διορίστηκε πρέσβης και μόνιμος αντιπρόσωπος του Παναμά στον ΙΜΟ.