Skip to main content

Μ.Βαρβιτσιώτης από τη Μυτιλήνη:Δεν θα δεχτούμε καμία μομφή προς το λιμενικό σώμα

(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ζήτησε να τηρείται το γράμμα και η ουσία του νόμου σε όλες τις περιπτώσεις

Σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε κατηγορία και μομφή που στρέφεται κατά του Λιμενικού Σώματος και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.

Ο υπουργός επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και  επιθεώρησε τα σκάφη του Λιμενικού.

Αναφερόμενος στα στελέχη του λιμενικού σώματος είπε ότι “έχουν καταφέρει να κάνουν τη χώρα μας μία χώρα, που προστατεύει τα σύνορά της και  την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και βεβαίως επιβάλει και την κυριαρχία της στα χωρικά της ύδατα”. Τόνισε ότι οι δικές του εντολές είναι να τηρείται το γράμμα και η ουσία του νόμου σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ αναφερόμενος στον εξοπλισμό του λιμενικού είπε ότι όλα τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτό έχουν στην διάθεσή τους εφόδια τελευταίας τεχνολογίας

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης προήδρευσε διευρυμένης σύσκεψης με αρχές και φορείς της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός τόνισε πως αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση η ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής. “Η νησιωτικότητα αποτελεί εθνική μας πολιτική” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τα νησιά μας, τόσο ο ίδιος ως Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός. Έφερε δε ως παράδειγμα το γεγονός πως το Υπουργείο έχει ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτή για τα λιμενικά έργα. Δεσμεύτηκε ακόμη πως στους στόχους του είναι η νησιωτικότητα να αποκτήσει και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτ. Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής.