Skip to main content

Danaos: Αποχωρεί προσεχώς ο Ηρακλής Προκοπάκης – Chief Operating Officer ο Δημήτρης Βασταρούχας

Αλλαγές στην οργανωτική δομή της ναυτιλιακής εταιρείας

Ολοκληρώνει στο τέλος του χρόνου την 40ετή καριέρα του στη ναυτιλία ο ανώτερος αντιπρόεδρος και COΟ της Danaos Corp.

Ο Ηρακλής Προκοπάκης, ο οποίος υπηρέτησε στη θέση αυτή από το 1998, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο και θα ασχοληθεί με τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα μετά τη συνταξιοδότησή του.

Τη θέση του Chief Operating Officer θα αναλάβει ο Δημήτρης Βασταρούχας, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής Chief Operating Officer της Danaos. Ο κ. Βασταρούχας εντάχθηκε στη Danaos Shipping Co το 1995. Προήχθη σε τεχνικό διευθυντή της Danaos Shipping το 2005 και έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής COO της Danaos τα τελευταία 12 χρόνια.

Επιπλέον, ο Φίλιππος Προκοπάκης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως εμπορικός διευθυντής, θα αναλάβει ως επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Danaos. Ο κ. Προκοπάκης εργάζεται στη Danaos Shipping από το 2012 και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες.

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ολόκληρης της ομάδας της Danaos, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Ηρακλή, έναν καλό φίλο και πολύτιμο συνάδελφο, για τα πολλά χρόνια υπηρεσίας του. Η ηγεσία και η τεχνογνωσία του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Danaos τα τελευταία 25 χρόνια και ο Ηρακλής αποχωρεί σε μια εποχή που η εταιρεία είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε. Είμαστε ευτυχείς που ο Ηρακλής θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Danaos και θα συνεχίσει να συνεισφέρει τις βαθιές γνώσεις και την εμπειρία του στην εταιρεία, προσφέροντας πολύτιμες ιδέες για τον τρέχοντα στρατηγικό σχεδιασμό» ανέφερε ο δρ. Ιωάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Danaos, που συμπλήρωσε:

«Η Danaos είναι επίσης τυχερή που διαθέτει την κατάλληλη ομάδα που θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση στην ηγεσία. Ο Δημήτρης και ο Φίλιππος είναι και οι δύο πολλά χρόνια μαζί μας και διαθέτουν σημαντική εμπειρία και ικανότητες για να διασφαλίσουν ότι οι λειτουργικές μας δυνατότητες θα παραμείνουν εξαιρετικές και στο μέλλον».

Η Danaos Corporation είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεγάλου μεγέθους. Ο σημερινός στόλος αποτελείται από 68 containerships συνολικής χωρητικότητας 421.293 TEU και οκτώ υπό κατασκευή containerships συνολικής χωρητικότητας 58.398 TEU, κατατάσσει τη Danaos μεταξύ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών containerships charter στον κόσμο με βάση τη συνολική χωρητικότητα TEU. Ο στόλος της είναι ναυλωμένος σε πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών στον κόσμο με ναύλωση σταθερού ναύλου.