Skip to main content

Σε αποστολή διάσωσης ναυαγών το «Sounion» της Laskaridis Maritime S.A.

Η Laskaridis Maritime έχει δεσμευτεί στην ασφάλεια στη θάλασσα

Σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έξω από τις ακτές της Χιλής συμμετείχε στις 16 Μαρτίου το φορτηγό πλοίο Sounion (χωρητικότητας 61.000 dwt), το οποίο ανήκει στη Laskaridis Maritime S.A., συμφερόντων Θανάση Λασκαρίδη.

Ειδικότερα, ο πλοίαρχος του πλοίου αποκρίθηκε σε κλήση κινδύνου του συντονιστικού κέντρου θαλάσσιας διάσωσης (MRCC) της Χιλής, στην οποία ζητήθηκε βοήθεια για μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχετικά με ένα μικρό yacht/trimaran, με το όνομα Russian Ocean Way.

Ένας Βραζιλιάνος και δύο Ρώσοι πολίτες, καθώς και ένα μικρό τσιουάουα διεσώθησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο πλοίο. Το yacht παρασυρόταν για αρκετές ώρες και είχε προχωρήσει στην κλήση κινδύνου, μετά από μηχανική βλάβη.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι οι ναυτικοί και ο σκύλος ήταν πολύ γνωστοί σε διεθνές επίπεδο, με ισχυρούς υποστηρικτές, καθώς βρίσκονταν σε αποστολή να γυρίσουν τον κόσμο, έχοντας ξεκινήσει μόλις λίγες ημέρες πριν τη διέλευση του Ειρηνικού Ωκεανού από τη Χιλή, όταν και αντιμετώπισαν προβλήματα.

Η Laskaridis Maritime S.A. έχει δεσμευτεί στην ασφάλεια στη θάλασσα και τα πλοία που διαχειρίζεται θα ανταποκρίνονται πάντα και θα δίνουν προτεραιότητα σε δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης.