Skip to main content

Safe Bulkers: Ανανεώνει τον στόλο και ενισχύει το ΔΣ

Ο στόλος της Safe Bulkers αποτελείται από 44 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 4,6 εκατ. dwt, ενώ «τρέχει» ναυπηγικό πρόγραμμα για εννέα ακόμη πλοία.

Αλλαγές στη σύνθεση του στόλου και του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε η Safe Bulkers, συμφερόντων Πόλυ Β. Χατζηιωάννου.

Ειδικότερα, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία παραχώρησε το bulk carrier, τύπου panamax, Efrossini (κατασκευής 2012), έναντι 22,5 εκατ. δολαρίων. Μετά την παράδοση στους νέους ιδιοκτήτες, το βαπόρι θα επαναναυλωθεί στην εταιρεία, για μία περίοδο 10-14 μηνών, με τίμημα 16.050 δολαρίων ημερησίως.

Η κίνηση αυτή συνάδει με τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου που προχωρά η Safe Bulkers. «Έχοντας παραγγείλει πρόσφατα ένα kamsarmax, και πουλώντας ένα panamax, κατασκευής 2012, συνεχίζουμε τη στρατηγική πώλησης παλαιότερου τονάζ και τη σταδιακή αντικατάσταση με νεότευκτα εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα διαθέσιμα σχέδια, στοχεύοντας στη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης του στόλου και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας σε ένα ολοένα και πιο αυστηρό ρυθμιστικό περιβάλλον» τόνισε ο πρόεδρος της εισηγμένης, Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής.

Ο στόλος της Safe Bulkers αποτελείται από 44 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 4,6 εκατ. dwt, ενώ «τρέχει» ναυπηγικό πρόγραμμα για εννέα ακόμη πλοία.

Διοικητικές αλλαγές

Παράλληλα, η Safe Bulkers ανακοίνωσε ότι το ΔΣ ψήφισε για την επέκταση του μεγέθους του σε εννέα από επτά directors. Η Kristin H. Holth και η Μαρίνα Χατζηιωάννου θα καλύψουν τις νέες θέσεις, με άμεση ισχύ.

Η κα Holth θα υπηρετήσει στην Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης, Υποψηφιοτήτων και Αποζημιώσεων και στην Επιτροπή Ελέγχου, μετά από απόφαση του ΔΣ.

Η ίδια εκτελούσε προηγουμένως καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου και επικεφαλής διεθνούς ναυτιλίας στη νορβηγική τράπεζα DNB. «Διαθέτει σημαντική εμπειρία στις κεφαλαιαγορές και τη χρηματοδότηση, με διάφορες διοικητικές θέσεις στην DNB τα τελευταία χρόνια» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ίδια κατέχει, επί του παρόντος, θέσεις σε διοικητικά συμβούλια διάφορων εταιρειών, όπως η Noble Corporation, η GasLog Partners (συμφερόντων Πήτερ Λιβανού), η Maersk Tankers και η HitecVision AS. Η κα Holth είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων στα διεθνή χρηματοοικονομικά από το BI Norwegian Business School.

Η κα Χατζηιωάννου, από την άλλη, ασχολείτο με ναυλώσεις και operations στην Safe Bulkers. Είναι κάτοχος πτυχίου Καλών Τεχνών στο Chelsea College of Art and Design, UAL και πιστοποιητικού ναυτιλίας από το Hellenic Management Center/ICS.

Νέα επένδυση σε «πράσινο» φορτηγό πλοίο από την Safe Bulkers