Skip to main content

Γραφείο στην Κύπρο ανοίγει η Royal Caribbean Group

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το άνοιγμα του γραφείου, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ακολουθεί το πρώτο εμπορικό ταξίδι της εταιρείας από το λιμάνι της Λεμεσού τον Ιούλιο του 2021.

Μία ακόμη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία υποδέχεται η Κύπρος, καθώς ο «γίγαντας» της κρουαζιέρας, Royal Caribbean Group, αποφάσισε να ανοίξει γραφείο στη Λεμεσό.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα εγκατάσταση θα στηρίξει τις ναυτιλιακές υπηρεσίες της εταιρείας, καθώς αναζητά ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Καλωσορίζουμε την Royal Caribbean Group στη μεγάλη κυπριακή ναυτιλιακή οικογένεια» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, κάνοντας λόγο για εμφανή οφέλη στον τουρισμό και την ευρύτερη οικονομία. «Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σε μία θετική αλλαγή στην παγκόσμια ναυτιλία και θα στηρίξουμε την εταιρεία και τους ναυτικούς της σε αυτό το νέο κεφάλαιο των λειτουργιών της, όπως πράττουμε για όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες που εμπιστεύονται την Κύπρο» σημείωσε.

«Η Κύπρος παραμένει ένα από τα κορυφαία νηολόγια παγκοσμίως, διαθέτοντας ένα καλά εδραιωμένο κέντρο ναυτιλίας και διαχείρισης πλοίων. Η κυπριακή κυβέρνηση παρείχε πολύτιμη βοήθεια και ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στη Μεσόγειο, ξεκινώντας από την Κύπρο» υπογράμμισε η Ruth Marshall, αντιπρόεδρος, γενικός σύμβουλος και managing director της Royal Caribbean Group.

Το άνοιγμα του γραφείου, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ακολουθεί το πρώτο εμπορικό ταξίδι της εταιρείας από το λιμάνι της Λεμεσού τον Ιούλιο του 2021. Σημειώνεται ότι ως επακόλουθο της παρουσίας της στην Κύπρο, το κρουαζιερόπλοιο Spectrum of the Seas θα πλέει υπό την κυπριακή σημαία.

Υπενθυμίζεται ότι τη μετακόμιση της έδρας της στην Κύπρο είχε ανακοινώσει και η νορβηγική Frontline, η οποία είναι στο προσκήνιο τελευταία, μετά το ναυάγιο του deal συγχώνευσης με την Euronav.