Skip to main content

Cosco Shipping: Επενδύει στα logistics με μερίδιο στην Cofco Fortune

Σε συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 5,8% στην εταιρεία logistics Cofco Fortune, έναντι 814 εκατ. δολ., προχωρά ο κινεζικός ναυτιλιακός γίγαντας Cosco Shipping Holdings. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η μητρική Cofco θα διατηρήσει το 69,8% στη θυγατρική της, από το 89,7% προηγουμένως. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Cosco Shipping Holdings και την Cofco Fortune να διερευνήσουν δραστηριότητες που αφορούν πόρους όπως ναυπηγεία εμπορευματοκιβωτίων, αποθήκες και τερματικούς λιμένες.

Η Cosco Shipping Holdings έχει έναν στόλο 174 πλοίων, με άλλα 44 υπό παραγγελία. Η εταιρεία ειδικεύεται σε γιγάντια πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας έως 24.000 TEUs, ενώ διαθέτει επίσης πλοία γενικού φορτίου και πολλαπλών χρήσεων. Την ίδια ώρα η Hamburger Hafen Und Logistik (HHLA) και η Cosco Shipping Ports Limited (CSPL) φέρονται να βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας για την επένδυση στο Container Terminal Tollerort (CTT) του Αμβούργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού λιμανιού (HHLA), αναμένεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του 24,9% του τέρμιναλ του Αμβούργου, δίνοντας στον κινεζικό όμιλο ισχυρή παρουσία σε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και το οποίο βρίσκεται στην τρίτη θέση όσον αφορά τη διακίνηση containers. Ο κινεζικός όμιλος έχει επίσης μειοψηφικά μερίδια σε Ρότερνταμ, Αμβέρσα και Βαλένθια.