Skip to main content

«Εμβόλιο για όλους» υπόσχεται ο Μόντι στην Ινδία

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του εργάζεται με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει την παροχή εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε όλους τους πολίτες.

Σε ομιλία του προέτρεψε τους Ινδούς να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

«Μόλις βγει το εμβόλιο κατά του ιού, θα φτάσει σε κάθε Ινδό το συντομότερο δυνατό και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο Μόντι.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα κρούσματα θα μπορούσαν να αυξηθούν στην Ινδία καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών, με τα ινδουιστικά πανηγύρια Durga Puja και Diwali που θα πραγματοποιηθούν αυτόν τον μήνα και στα μέσα Νοεμβρίου, αντίστοιχα. Ωστόσο η χώρα ανακοίνωσε το χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες.

Παρά τη φθίνουσα πορεία των κρουσμάτων όμως, ο Μόντι θέλησε να αφυπνίσει τους πολίτες λέγοντας πως «δεν εφησυχάζουμε. Δεν είναι η ώρα για απροσεξίες».

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας (ICMR) Μπάλραμ Μπάλγκραβα ανέφερε πως φάρμακα όπως το αντιιικό remdesivir και το φάρμακο κατά της ελονοσίας HCQ, που θεωρούνται πιθανά όπλα κατά του COVID-19, δεν λειτουργούν όπως αναμενόταν στην Ινδια.

Η χώρα ανέφερε 46.790 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας σχεδόν τα 7,6 εκατομμύρια -το δεύτερο υψηλότερο νούμερο μετά τις ΗΠΑ. Ανέφερε επίσης 587 θανάτους, φτάνοντας στο σύνολο τους 115.197.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.