Skip to main content

SDF: Συνεχίζει να βομβαρδίζει αμάχους η Τουρκία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία σε αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας με στόχο ένα χωριό κοντά στη μεθοριακή κωμόπολη Ρας αλ-Άιν, όπου κουρδικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται στην επίθεση της Άγκυρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα της Τουρκίας στο χωριό Μπαμπ αλ-Χέιρ» ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, παρά την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε χθες βράδυ η Άγκυρα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι οι Κούρδοι, κατηγόρησαν επίσης σήμερα την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Μούσταφα Μπάλι.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας αλ-Άιν.

Κρότοι οβίδων ακούγονταν σήμερα το πρωί στα τουρκοσυριακά σύνορα, παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.