Skip to main content

Στο Τέξας μεταβαίνει ο Τραμπ

Στις περιοχές του Τέξας οι οποίες επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ θα περιοδεύσει την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία ανοικοδόμησης θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τραμπ εξήρε τις αρχές του Τέξας για τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τα θύματα σε πλημμυρισμένες περιοχές στο Χιούστον και στα περίχωρα της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις χωρίς προηγούμενο.

«Το να προστατευθούν οι ζωές των πολιτών μας είναι η υψηλότερη προτεραιότητα μου. Κάθε μέσο που έχω στη διάθεσή μου θα προσφερθεί στις τοπικές αρχές», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο, πέρα από την επίσκεψης της Τρίτης, να μεταβεί εκ νέου το Σάββατο στο Τέξας, όπου ο Χάρβεϊ άφησε τουλάχιστον 30.000 προσωρινά άστεγους.

Χιούστον: 6.000 κλήσεις για βοήθεια λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Χιούστον Αρτ Ασεβέντο δήλωσε ότι η αστυνομία της τέταρτης πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ διέσωσε 2.000 ανθρώπους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανταποκρινόμενη σε κλήσεις για βοήθεια μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ.

Οι υπηρεσίες βοήθειας δέχθηκαν 6.000 κλήσεις για βοήθεια και διάσωση, είπε επίσης ο αξιωματικός.

«450.000 θα χρειαστούν βοήθεια»

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν στο μεταξύ ότι επιδιώκουν να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν στο Τέξας ομοσπονδιακούς πόρους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, καθώς περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν αρωγή.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) Μπροκ Λονγκ δήλωσε ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια. Πρόσθεσε πως θα ικανοποιηθεί επίσης αίτημα του κυβερνητη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και εκεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters