Στο στόχαστρο των ρωσικών drones βρέθηκε ξανά η Οδησσός, με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να τραυματιστούν και πολλά κτίρια να υποστούν ζημιές.
Τα πλήγματα προκάλεσαν τη χειρότερη ζημιά στην κεντρική συνοικία Πριμόρσκι, όπου πολυώροφες πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, δήλωσε ο Σέρχιι Λισάκ, ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης. Οι επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλες πυρκαγιές σε πάνω ορόφους και σε σκεπή, οι οποίες έχουν πλέον τεθεί υπό έλεγχο, δήλωσε ο Λισάκ μέσω του Telegram.
Υπηρεσίες άμεσης δράσης ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών μπορεί να αλλάξει. Η Οδησσός, μείζον λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα και κέντρο ουκρανικών εξαγωγών, έχει στοχοθετηθεί επανειλημμένα από ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια του πολέμου που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022. Δεκατέσσερις άνθρωποι είχαν τραυματισθεί σε επίθεση τη Δευτέρα.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως η Ρωσία εξαπέλυσε έναν βαλλιστικό πύραυλο και 206 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον της χώρας από χθες, Τετάρτη, στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Από αυτά, καταρρίφθηκαν ή εξουδετερώθηκαν 172 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Ένας πύραυλος και 32 μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν 22 τοποθεσίες, πρόσθεσε.
Ο Λισάκ δήλωσε ότι ένα 17χρονο αγόρι είναι μεταξύ των τραυματιών και δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική. Προσέθεσε πως κτίριο παιδικού σταθμού υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ ανέφερε επίσης ζημιές σε εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο και κτίρια της δημόσιας διοίκησης.
Ο Λισάκ ανήρτησε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται πυρκαγιά που μαίνεται σε κτίριο, ο επάνω όρφος του οποίου έχει υποστεί ζημιές, καθώς και φλόγες και πυκνός καπνός που αναδύονται από ένα πολυώροφο κτίριο.
Δεκάδες λεωφορεία και ΙΧ έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές σε χώρους στάθμευσης, πρόσθεσε.
Σε άλλη συνοικία, πλήγματα καταγράφηκαν σε εγκαταστάσεις υποδομής, αποθήκες και ένα συνεταιρισμό χώρων στάθμευσης, δήλωσε ακόμα.
Πηγή: Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












