Skip to main content

Ένας νεκρός σε πλήγμα σε ραδιοτηλεοπτικό κέντρο κοντά στα Στενά του Ορμούζ – Το Ιράν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ

Φωτ. Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Επίθεση σε εγκατάσταση στο Μπαντάρ Αμπάς, κοντά στα Στενά του Ορμούζ – Μία απώλεια και ένας τραυματίας, σύμφωνα με ιρανικά μέσα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σε πλήγμα που έπληξε ραδιοτηλεοπτική εγκατάσταση στο νότιο Ιράν, με την Τεχεράνη να κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ για την επίθεση.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC), το πλήγμα σημειώθηκε σε πομπό του Κέντρου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης του Περσικού Κόλπου στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς.

Η πόλη βρίσκεται στη νότια ακτή του Ιράν, σε στρατηγική θέση δίπλα στα Στενά του Ορμούζ, έναν από τους σημαντικότερους διαδρόμους μεταφοράς ενέργειας παγκοσμίως.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νεκρός είναι ένας φύλακας της εγκατάστασης, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε.

Η ιρανική πλευρά αποδίδει την επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής ανεξάρτητες επιβεβαιώσεις των ισχυρισμών, όπως μεταδίδει το BBC.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής. 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.