Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ φέρεται να συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση για θέματα εξωτερικής πολιτικής υπό την ηγεσία του, σύμφνωα με ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.
Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν παρέστη διά ζώσης, δεδομένου ότι φέρεται να έχει τραυματιστεί.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης, ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ απέρριψε τις προτάσεις για αποκλιμάκωση της έντασης ή τη σύναψη εκεχειρίας με τις ΗΠΑ, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Τεχεράνη μέσω δύο μεσολαβητριών χωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η στάση του Χαμενεΐ για εκδίκηση εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ ήταν «πολύ σκληρή και σοβαρή», σημείωσε ο αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ επέζησε των αμερικανικών και ισραηλινών επιδρομών, αν και δεν είναι σαφής η κατάσταση της υγείας του. Το γεγονός μάλιστα ότι η πρώτη του δήλωση προς τον λαό του Ιράν εκφωνήθηκε από παρουσιάστρια της ιρανικής τηλεόρασης έχει τροφοδοτήσει έντονες φημολογίες που τον θέλουν να έχει τραυματιστεί σοβαρά στα αρχικά χτυπήματα που σκότωσαν τον πατέρα και τη σύζυγό του.
Δημοσιεύματα έτσι τον θέλουν να είναι σε κώμα και να έχει χάσει ένα πόδι, με την Daily Mail να μεταδίδει ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μόσχα για επείγουσα χειρουργική επέμβαση.
Πάντως επέζησε των επιδρομών επειδή βγήκε για έναν περίπατο στον κήπο του σπιτιού λίγα λεπτά πριν το σπίτι του εξαϋλωθεί από πυραύλους. Αυτό αποκαλύπτει ηχητικό υλικό που διέρρευσε στην βρετανική Telegraph.
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο Naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












