Skip to main content

Ιάπωνας υπήκοος κρατείται στο Ιράν από τον Ιανουάριο – Το Τόκιο ζητάει την άμεση απελευθέρωσή του

REUTERS/Toru Hanai/File Photo

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε μόνο ότι ο Ιάπωνας πολίτης συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι Ιάπωνας υπήκοος κρατείται στην Τεχεράνη από τον Ιανουάριο, απαιτώντας από τις ιρανικές αρχές την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μασάναο Οζάκι όταν ρωτήθηκε για δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την υπόθεση, επιβεβαίωσε μόνο ότι ο Ιάπωνας πολίτης συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τον κρατούμενο και τα μέλη της οικογένειάς του, παρέχοντας παράλληλα την απαραίτητη υποστήριξη, ανέφερε.

Οι πληροφορίες του Radio Free Europe

Χθες το απόγευμα το Radio Free Europe μετέδωσε ότι ο Σινοσούκε Καβάσιμα, ο επικεφαλής του γραφείου του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK στην Τεχεράνη, συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές και μετήχθη στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.

Το NHK απέφυγε να επιβεβαιώσει —ή να διαψεύσει— ότι ο επικεφαλής του γραφείου του στην ιρανική πρωτεύουσα κρατείται στην Εβίν.

«Στο NHK, ενεργούμε πάντα με κορυφαία προτεραιότητα την ασφάλεια του προσωπικού μας. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να σας απαντήσουμε σε αυτό το στάδιο», περιορίστηκε να αναφέρει εκπρόσωπος της δημόσιας ιαπωνικής τηλεόρασης.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.