Skip to main content

Γροιλανδία: «Λίγο πιο αισιόδοξος» ο Δανός ΥΠΕΞ για τις συνομιλίες

REUTERS/Ints Kalnins

«Είμαι λίγο πιο αισιόδοξος σήμερα σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα», λέει ο Ράσμουσεν

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, αποκάλυψε ότι χθες το βράδυ είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τη Γροιλανδία, δηλώνοντας ότι «λίγο πιο αισιόδοξος σήμερα από ό,τι πριν από μια εβδομάδα» για εξεύρεση λύσης.

Οι συνομιλίες δεν κατέληξαν ακόμη σε αποτέλεσμα, σημείωσε ο Ράσμουσεν πριν από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι λίγο πιο αισιόδοξος σήμερα σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα».

Οι διπλωματικές συνομιλίες διεξήχθησαν έπειτα από μήνες εντάσεων ανάμεσα στη Δανία και στις ΗΠΑ, αμφότερες ιδρυτικά μέλη του ΝΑΤΟ, εξαιτίας των επανειλημμένων αιτημάτων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της Γροιλανδίας.

Πηγές: Guardian, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.