Οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές στην ιρανική πρωτεύουσα, Τεχεράνη, αναγνώρισαν την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει τη χώρα, αλλά υποστήριξαν τη θέση των αρχών ότι οι «ξένες παρεμβάσεις» έχουν εντείνει την αναταραχή.
«Πιστεύω ότι (η αναταραχή) ήταν γενικά μια πλεκτάνη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, αλλά οι άνθρωποι έχουν ζητήματα που πρέπει να ακουστούν», δήλωσε στο Reuters ένας ανώνυμος φιλοκυβερνητικός διαδηλωτής σε αντισυγκέντρωση χθες.
Οι διαμαρτυρίες για τον χειρισμό της οικονομίας από την κυβέρνηση ξεκίνησαν πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες στα παζάρια της Τεχεράνης, αλλά εξαπλώθηκαν σε περισσότερες από 180 πόλεις και κωμοπόλεις, μεταμορφώνοντας σε γενικές διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος. Σε απάντηση, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν αντισυλληπτικές συγκεντρώσεις υπέρ της κυβέρνησης.
Ένας άλλος διαδηλωτής υπέρ του καθεστώτος αναγνώρισε ότι το Ιράν αντιμετώπιζε «υπερβολικό πληθωρισμό», αλλά πρόσθεσε: «Με όλα αυτά, είμαι εδώ, συμμετέχω, για να υπερασπιστώ τη χώρα μου».
«Ταραξίες και μισθοφόροι»
Οι ιρανικές αρχές έχουν επιδιώξει να διαφοροποιήσουν τους οικονομικούς διαδηλωτές από εκείνους που ζητούν αλλαγή καθεστώτος, χαρακτηρίζοντας τους τελευταίους ως «ταραξίες» και «μισθοφόρους» που υποστηρίζονται από το εξωτερικό.
Ένας τρίτος διαδηλωτής υπέρ του καθεστώτος είπε: «Το πρώτο βήμα είναι να μιλήσουμε με αποφασιστικότητα για πιθανές ξένες παρεμβάσεις».
«Το επόμενο βήμα είναι να απαντήσουμε στις δίκαιες αντιρρήσεις που έχουμε εμείς οι άνθρωποι σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας. Να μιλήσουμε με τους ανθρώπους και να τους απαντήσουμε με ειλικρίνεια», πρόσθεσε ο διαδηλωτής.
Με πληροφορίες από CNN
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












