Skip to main content

Φινλανδία: Υπήρξε πρόοδος στην έρευνα για τη ζημία που προκλήθηκε στο υποθαλάσσιο καλώδιο

Finnish Police/Handout via REUTERS

Τι ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώθηκε πρόοδος στην ποινική έρευνα που αφορά τη ζημιά που προκλήθηκε σε ένα υποθαλάσσιο καλώδιο τηλεπικοινωνιών που ανήκει στην εταιρεία Elisa.

Την Τετάρτη, η αστυνομία συνέλαβε εν πλω το φορτηγό πλοίο Fitburg που είχε αποπλεύσει από τη Ρωσία με προορισμό το Ισραήλ ως ύποπτο δολιοφθοράς του καλωδίου τηλεπικοινωνιών που διασχίζει τον Κόλπο της Φινλανδίας από τη Φινλανδία έως την Εσθονία.

Συλλήψεις μελών του πληρώματος

Χθες, Πέμπτη, οι ανακριτές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο άτομα και επέβαλαν ταξιδιωτική απαγόρευση σε άλλα δύο από τα 14 μέλη του πληρώματος, που είναι πολίτες της Ρωσίας, της Γεωργίας, του Καζακστάν και Αζερμπαϊτζάν, τα οποία άρχισαν να ανακρίνουν.

«Οι ανακρίσεις αποσαφήνισαν την πορεία των γεγονότων και τους διαφορετικούς ρόλους των μελών του πληρώματος», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο αρχιεπιθεωρητής Ρίστο Λόχι του Εθνικού Γραφείου Ερευνών της Φινλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.