Βουλευτές της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν με αστυνομικούς μέσα στο κοινοβούλιο της Αλβανίας, έπειτα από εβδομάδες εντάσεων γύρω από καταγγελίες εις βάρος της αντιπροέδρου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και άλλων αξιωματούχων για διαφθορά.
Βουλευτές άναψαν φωτοβολίδες, πέταξαν νερό στον πρόεδρο της Βουλής και πήραν θέση σε έδρανα που προορίζονται για υπουργούς της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να διαταράξουν τη κοινοβουλευτική συνεδρίαση, πριν επέμβει η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Δεν μπορεί να υπάρξει Βουλή με αυτούς που κλέβουν και την κοπανάνε», δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης. «Ο νόμος και μόνο ο νόμος πρέπει να υπερισχύει», τόνισε.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν να δουν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν επισήμως εναντίον της αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπελίντα Μπαλούκου.
Το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα, που έχει επωμιστεί το έργο της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, ζήτησε από το κοινοβούλιο να επιτρέψει τη σύλληψη της Μπαλούκου και η Βουλή, όπου το κυβερνών κόμμα του Ράμα έχει την πλειοψηφία, αναμένεται να ψηφίσει επί του αιτήματος αύριο Παρασκευή.
Εικόνες και βίντεο
Dimne bombe i sukobi u albanskom parlamentuhttps://t.co/5hBw597B40
Video: Kuvendi i Shqipërisë
Montaža: Nihad Ibrahimkadić pic.twitter.com/hRmpyDlHa7— Anadolu BHSC (@aa_balkans) December 18, 2025



Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












