Skip to main content

Ουάσινγκτον: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άνδρες της Εθνοφρουράς μετά από πυροβολισμούς

REUTERS/Nathan Howard

«Το ζώο που τους πυροβόλησε θα το πληρώσει πολύ ακριβά», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν δύο άνδρες της Εθνοφρουράς στην Ουάσιγκτον, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε δρόμο κοντά στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις του επικεφαλής του FBI Κρις Πατέλ.

Ο Πατέλ δήλωσε πως το περιστατικό είναι «ζήτημα εθνικής ασφάλειας» και επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ενημερωθεί.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, Πάτρικ Μόρισι, σε ανάρτησή του είχε ανακοινώσει τον θάνατο των δυο στελεχων γράφοντας:

«Με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι και τα δύο μέλη της Εθνοφρουράς της Δυτικής Βιρτζίνια, τα οποία πυροβολήθηκαν νωρίτερα σήμερα στην Ουάσιγκτον, D.C., υπέκυψαν στα τραύματά τους Αυτοί οι γενναίοι πολίτες της Δυτικής Βιρτζίνια έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τη χώρα τους. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις ομοσπονδιακές αρχές καθώς η έρευνα συνεχίζεται».

It is with great sorrow that we can confirm both members of the West Virginia National Guard who were shot earlier today in Washington, DC have passed away from their injuries. These brave West Virginians lost their lives in the service of their country. We are in ongoing contact…

Υπό κράτηση ένας ύποπτος

Την είδηση των πυροβολισμών έκανε γνωστή η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο της συνεργάζεται με την τοπική αστυνομία για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση μετά τον πυροβολισμό που σημειώθηκε σε απόσταση ενός τετραγώνου από τον Λευκό Οίκο και ότι η περιοχή έχει τεθεί υπό ασφάλεια.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λίβιτ.

Λόγω του περιστατικού οι αρμόδιες αρχές έκλεισαν προσωρινά το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν, το οποίο επαναλειτούργησε ωστόσο στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδος)

Τραμπ: Το ζώο που το έκανε θα πληρώσει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι τα δύο μέλη της Εθνοφρουράς που πυροβολήθηκαν βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Αποκάλεσε τον δράστη «ζώο» και προμήνυσε σκληρή τιμωρία για την πράξη του.

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Λευκό Οίκο καθώς είναι στη Φλόριντα ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Χέγκσεθ: 500 επιπλέον στρατιώτες στην Ουάσιγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 500 επιπλέον στρατιώτες στην πρωτεύουσα μετά το περιστατικό, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ.

«Αυτό θα ενισχύσει μόνο την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ουάσιγκτον ασφαλή και όμορφη», είπε ο Χέγκσεθ, ανακοινώνοντας την προγραμματισμένη αύξηση των δυνάμεων — η οποία θα φέρει τον αριθμό της Εθνικής Φρουράς στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ σε πάνω από 2.500 στρατιώτες — κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.