Skip to main content

Κατάρ: Η Ντόχα πιέζει τη Χαμάς να αναγνωρίσει την ανάγκη αφοπλισμού της

Qatar Ministry of Foreign Affairs/Handout via REUTERS

Είπε ότι αναμένει πως η εκεχειρία θα τηρηθεί στη Γάζα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι, ισχυρίζεται ότι η Χαμάς έχει καταστήσει σαφές ότι είναι πρόθυμη να παραιτηθεί από την διακυβέρνηση στη Γάζα και ότι το Κατάρ προσπαθεί να την πιέσει να αναγνωρίσει ότι πρέπει να αφοπλιστεί.

Μάλιστα, δήλωσε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη ότι η χθεσινή θανατηφόρα επίθεση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα και οι επιθέσεις σε απάντηση από το Ισραήλ ήταν «πολύ απογοητευτικές και απογοητευτικές για εμάς».

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Κατάρ είπε ότι αναμένει πως η εκεχειρία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ θα τηρηθεί στη Γάζα παρά την πρόσφατη «παραβίαση».

«Ευτυχώς, νομίζω ότι τα κύρια κόμματα — και τα δύο — αναγνωρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να τηρηθεί και ότι πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία», σημείωσε.

Πηγή: Times of Israel 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.