Skip to main content

Ισραηλινός πρεσβευτής: «Ακατανόητο» ο ΟΗΕ να διατηρεί την ειρηνευτική αποστολή UNIFIL στον Λίβανο στη γραμμή πυρός

REUTERS/Thaier Al-Sudani/File Photo

«Η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί τα φυλάκια της UNIFIL», υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρεσβευτής

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον δήλωσε σήμερα ότι είναι «ακατανόητο» ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μετακινήσουν ειρηνευτικές δυνάμεις από περιοχές στο νότιο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πολεμούν μαχητές της Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή του ο Ντάνον τόνισε ότι διερευνώνται οι λεπτομέρειες ενός περιστατικού που σημειώθηκε σήμερα στο οποίο εμπλέκεται η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ (UNIFIL).

«Η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί τα φυλάκια της UNIFIL»

«Οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούν τα φυλάκια της UNIFIL ως κρυψώνες και ως ενέδρες. Η επιμονή του ΟΗΕ να διατηρεί τους στρατιώτες της UNIFIL στη γραμμή πυρός είναι ακατανόητη», τόνισε ο Ισραηλινός πρεσβευτής.

Κυανόκρακροι ανεπτυγμένοι στο νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν σήμερα ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης ««εισήλθαν βιαίως» σήμερα Κυριακή ξημερώματα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, σε ένα ακόμη συμβάν τις τελευταίες μέρες επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά μελών της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL, FINUL), που άφησαν πέντε κυανόκρανους τραυματίες, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.