Skip to main content

Κρεμλίνο: Δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει στενά τις εκλογές στη Γαλλία

REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ρωσία παρακολουθεί τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, δεδομένης της «ανοικτά εχθρικής», όπως τη χαρακτήρισε, στάσης της γαλλικής ηγεσίας απέναντι στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ότι η Ρωσία παρακολουθεί τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, στις οποίες τα ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Γαλλία: Υποψήφιος για την πρωθυπουργία ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Ζορντάν Μπαρντελά

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά θα είναι ο υποψήφιος του κόμματός του, του Εθνικού Συναγερμού (RN), για την πρωθυπουργία στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σεμπαστιάν Σενί.

«Ο Ζορντάν Μπαρντελά εξελέγη ευρωβουλευτής, άρα έχει ήδη το λαϊκό χρίσμα» και «είναι ο υποψήφιος μας για να πάει στο Ματινιόν», το όνομα της πρωθυπουργικής κατοικίας, δήλωσε ο Σενί στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, την επομένη της ανακοίνωσης της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Η κυριαρχία του Εθνικού Συναγερμού στις ευρωεκλογές στη Γαλλία, προκάλεσε πολιτικό σεισμό. Η χώρα εισέρχεται σε νέα προεκλογική περίοδο για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε επίσης:

«Γυμνοί» οι δυο «βασιλιάδες» της Ευρώπης

Γαλλία: Υποψήφιος για την πρωθυπουργία ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Ζορντάν Μπαρντελά