Skip to main content

Ερντογάν – Ιμάμογλου: Κόντρα με φόντο το… κρασί και το ταξίδι του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στη Ρώμη

REUTERS/Umit Bektas

Τι υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και τι απάντησε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Κόντρα μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εκρέμ Ιμάμογλου πυροδότησαν οι αναφορές του Τούρκου προέδρου για το ταξίδι του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ιμάμογλου ταξίδεψε στη Ρώμη με δημοσιογράφους για την υπογραφή του πρωτοκόλλου για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2027 που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη.

Ερντογάν: Το ταξίδι έγινε στο πλαίσιο φεστιβάλ κρασιού

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι το ταξίδι έγινε στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ κρασιού. Τόνισε, δε, ότι θα έπρεπε να καταβάλλονται προσπάθειες να μένουν οι άνθρωποι μακριά από το αλκοόλ και όχι να μισθώνονται ιδιωτικά αεροπλάνα για να μεταφέρουν δημοσιογράφους σε φεστιβάλ κρασιού.

Ιμάμογλου: Ήρθαμε για την υπογραφή των πρωτοκόλλων των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2027

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Ιμάμογλου απάντησε ότι δεν αντιλαμβάνεται πώς ακριβώς ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2027 και τη Ρώμη με το κρασί, σημειώνοντας ότι το ταξίδι έγινε για την υπογραφή των πρωτοκόλλων των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2027. «Υποθέτω ότι όποιος του έδωσε τις πληροφορίες μάλλον σκέφτεται το κρασί όταν μιλάει για την Ιταλία και τη Ρώμη» πρόσθεσε ο κ. Ιμάμογλου, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.