Skip to main content

Ο Κ. Λαλιώτης για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, να καθιερωθεί η «Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι ένας «άϋλος διαχρονικός πλούτος». Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι το όνομά μας και η ψυχή μας»

Στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ  για να καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και την UNESCO «η Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα», αναφέρεται ο ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Λαλιώτης.

Όπως αναφέρει ο κ.  Λαλιώτης:

«Το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και την UNESCO «η Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα». Γιατί είναι μία Γλώσσα διαχρονική με οικουμενική αναφορά και Παγκόσμια αναγνώριση.

Για το σκοπό αυτό κατέθεσαν πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, για να προχωρήσει η ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής σε ένα Ομόφωνο Ψήφισμα, (αν είναι δυνατόν), που θα κατατεθεί στον ΟΗΕ και στην UNESCO.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι αυταπόδεικτα συμβολική και ουσιαστική, είναι μια Πανεθνική Πρωτοβουλία, που ενώνει τους πάντες, όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όλο τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης.

Σηματοδοτεί σε δύσκολους και τρομαγμένους καιρούς για τις διεθνείς εξελίξεις, και σε μία κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα μία Εθνική ενότητα, ομοψυχία για ένα συγκεκριμένο σκοπό.  Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι το διαχρονικό θεμέλιο του Πολιτισμού μας. Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι ένας «άϋλος διαχρονικός πλούτος». Γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι το όνομά μας και η ψυχή μας».