Skip to main content

Μπλίνκεν: Κιθάρα, Neil Young, πίτσα και στήριξη στους Ουκρανούς

BRENDAN SMIALOWSKI/Pool via REUTERS

Έπαιξε κιθάρα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε υπόγειο μπαρ του Κιέβου

Οι Ρώσοι προχωρούν στα ανατολικά και τα ουκρανικά στρατεύματα απομακρύνονται από τις θέσεις τους, αλλά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, λάτρης της κιθάρας και της ροκ, έπαιξε το “Rockin’ in The Free World” του Neil Young σε ένα μπαρ στο Κίεβο το βράδυ της Τρίτης, «ως φόρο τιμής στον αγώνα των Ουκρανών απέναντι στη ρωσική εισβολή».

Σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα την Τρίτη, όπου επανέλαβε υποστήριξη των ΗΠΑ για την Ουκρανία στο πρόσωπο του «Ρώσου επιτιθέμενου», ο Μπλίνκεν τελείωσε μια κουραστική μέρα επίσημων συναντήσεων, παίζοντας κιθάρα σε ένα υπόγειο μπαρ του Κιέβου, Barman Dictat.

Έφαγε επίσης πίτσα με τον ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κούλεμπα.

«Ξέρω ότι είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή. Οι στρατιώτες σας, οι πολίτες σας, ειδικά στα βορειοανατολικά, στο Χάρκοβο, υποφέρουν πολύ. Αλλά πρέπει να ξέρουν, πρέπει να ξέρετε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μαζί σας, ότι πολύς κόσμος είναι μαζί σας», είπε ο Υπουργός.

«Αγωνίζονται όχι μόνο για μια ελεύθερη Ουκρανία, αλλά και για έναν ελεύθερο κόσμο, και ο ελεύθερος κόσμος είναι μαζί σας», πρόσθεσε ο Μπλίνκν, συνοδεύοντας μια ομάδα μουσικών πανκ/τζαζ.

Για την υπόλοιπη επίσκεψη διαβάστε παρακάτω

Συνάντηση Μπλίνκεν-Ζελένσκι με «δώρο» νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας