Skip to main content

Μεξικό: Με σφαίρα στο κεφάλι σκότωσαν τους 3 τουρίστες από Αυστραλία και ΗΠΑ

Οι γονείς των θυμάτων μετά την αναγνώριση των σορών- REUTERS/Jorge Duenes

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην επίθεση

Τα πτώματα τριών τουριστών που βρέθηκαν σε ένα πηγάδι στο βορειοδυτικό Μεξικό είχαν όλα τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι Αυστραλοί αδερφοί Τζέικ και Κάλουμ Ρόμπινσον, 30 και 33 ετών, και ο Αμερικανός φίλος τους Τζακ Κάρτερ Ρόαντ, 30 ετών, εξαφανίστηκαν στις 27 Απριλίου ενώ έκαναν ένα ταξίδι σερφ στην Ενσενάδα.

Οι συγγενείς των τριών ανδρών αναγνώρισαν τα πτώματά τους την Κυριακή, αφού ταξίδεψαν στο Μεξικό, δήλωσε εισαγγελέας.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι άνδρες δολοφονήθηκαν, καθώς προσπαθούσαν να αποκρούσουν μια απόπειρα κλοπής του φορτηγού τους. Οι δράστες ήθελαν το όχημα για τα λάστιχά του και πυροβόλησαν τους τουρίστες όταν αντιστάθηκαν, εκτιμά η εισαγγελέας, Μαρία Αντράντε.

Τους πέταξαν στο πηγάδι

Τα πτώματα τους βρέθηκαν σε ένα πηγάδι βάθους 4 μέτρων περίπου 6 χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης στην πόλη Santo Tomás την Παρασκευή. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες σκηνές, ένα καμένο λευκό φορτηγό και ένα τηλέφωνο που συνδέεται με τους αγνοούμενους τουρίστες.

Ένα τέταρτο πτώμα βρέθηκε στο πηγάδι, αλλά βρισκόταν εκεί για περισσότερο καιρό και δεν είχε σχέση με την υπόθεση, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην επίθεση.

Από τις πιο βίαιες πολιτείες

Η Μπάχα Καλιφόρνια είναι μια από τις πιο βίαιες πολιτείες του Μεξικού, καθώς μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των τοπικών συμμοριών ναρκωτικών.

Αλλά η περιοχή Ensenada, περίπου 120 χιλιόμετρα (75 μίλια) νότια των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού και γνωστή για τις συνθήκες σέρφινγκ, θεωρείται ασφαλέστερη και έχει προσελκύσει εδώ και καιρό τουρίστες από την Καλιφόρνια.

Πηγές: BBC, Reuters