Skip to main content

Αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να μπερδεύει 101χρονη γυναίκα με μωρό

Πηγή: BBC

Το υπολογιστικό σύστημα του αεροδρομίου δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί μια ημερομηνία γέννησης τόσο μακριά στο παρελθόν

Αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να περνάει για μωρό μια γυναίκα 101 ετών, εξαιτίας ενός λάθους στο σύστημα κρατήσεων.

Το πρόβλημα εμφανίζεται επειδή τα συστήματα της American Airlines προφανώς δεν μπορούν να υπολογίσουν ότι η Patricia, η οποία δεν θέλησε να μοιραστεί το επώνυμό της, γεννήθηκε το 1922 και όχι το 2022.

Το BBC έγινε μάρτυρας του τελευταίου μπερδέματος, το οποίο η ίδια και το πλήρωμα καμπίνας κατάφεραν να διασκεδάσουν. «Ήταν αστείο που νόμιζαν ότι ήμουν μόνο ένα μικρό παιδί, ενώ είμαι μια ηλικιωμένη κυρία!», είπε.

Ωστόσο, η εκατοντάχρονη λέει ότι θα ήθελε να διορθωθεί η δυσλειτουργία, καθώς της έχει προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση, το προσωπικό του αεροδρομίου δεν είχε έτοιμο το μεταφορικό μέσο για εκείνη μέσα στον τερματικό σταθμό, καθώς περίμεναν ένα μωρό που θα μπορούσε να μεταφερθεί. Η δυσλειτουργία που είδε το BBC συνέβη όταν η Patricia πετούσε μεταξύ Σικάγο και Marquette του Μίσιγκαν. Η Patricia πετούσε με την κόρη της, Kris.

«Η κόρη μου έκανε online την κράτηση για το εισιτήριο και ο υπολογιστής στο αεροδρόμιο νόμιζε ότι η ημερομηνία γέννησής μου ήταν το 2022 και όχι το 1922», μου είπε. «Το ίδιο συνέβη και πέρυσι και επίσης περίμεναν ένα παιδί και όχι εμένα». Η θέση της Patricia είχε κρατηθεί ως εισιτήριο για ενήλικες.

Φαίνεται όμως ότι το υπολογιστικό σύστημα του αεροδρομίου δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί μια ημερομηνία γέννησης τόσο μακριά στο παρελθόν – έτσι, αντί γι’ αυτό, προεπιλέχθηκε μια ημερομηνία 100 χρόνια αργότερα.

Επόμενο ταξίδι

Η Patricia ταξίδευε μόνη της μέχρι τα 97 της χρόνια, αλλά έκτοτε βασίζεται στη βοήθεια της οικογένειάς της.

«Έχω κάποια προβλήματα με την όρασή μου τώρα, οπότε δεν θα ήθελα να το κάνω μόνη μου», είπε.

Όμως είναι κατηγορηματική ότι τα προβλήματα πληροφορικής δεν θα την αποτρέψουν από τις πτήσεις και λέει ότι ανυπομονεί για την επόμενη πτήση της το φθινόπωρο.

Μέχρι τότε θα είναι 102 ετών – και ίσως μέχρι τότε οι υπολογιστές των αεροπορικών εταιρειών να έχουν καταλάβει την πραγματική της ηλικία.

Πηγή: BBC