Skip to main content

Σοϊγκού: «Θα εντείνουμε τις επιθέσεις σε βάσεις αποθήκευσης Δυτικών όπλων»

«Η Ρωσία διέλυσε τον μύθο της υπεροχής των δυτικών όπλων» - Προ των πυλών οι S-500

«Η Ρωσία θα εντείνει τα πλήγματα σε ουκρανικές βάσεις αποθήκευσης που φιλοξενούν όπλα που παρέχονται από τη Δύση», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Σε δηλώσεις του προς αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, ο Σοϊγκού είπε επίσης ότι η Ρωσία «διέλυσε τον μύθο της υπεροχής των δυτικών όπλων» και ότι οι δυνάμεις της έχουν κερδίσει την πρωτοβουλία κατά μήκος του μετώπου μάχης των 1.000 χιλιομέτρων (600 μιλίων).

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Ουκρανία με ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων το Σάββατο.

Μαρία Ζαχάροβα: Το πακέτο βοήθειας που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο θα λάβει σύντομα περισσότερα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ως μέρος του πακέτου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η βοήθεια θα περιλαμβάνει επίσης προμήθειες πυρομαχικών και αναχαιτιστές για συστήματα αεράμυνας.

«Αναλογικά με τις απειλές που θέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη σύνθεση και τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και να αυξάνουμε την παραγωγή των πιο δημοφιλών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Shoigu.

«Θα αυξήσουμε την ένταση των επιθέσεων σε κέντρα εφοδιασμού και βάσεις αποθήκευσης δυτικών όπλων», πρόσθεσε.

Σειρά θα πάρουν οι S-500

Ο Ρωσικός στρατός θα παραλάβει φέτος τις πρώτες εκδόσεις των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων νέας γενιάς S-500, όπως ανακοίνωσε ο Σόιγκου.

S-400, S-300V4, ‘Buk-M3’, ‘TOR-M2U’ και ραντάρ νέας γενιάς θα παραδοθούν επίσης στα στρατεύματα το 2024.

Ο στρατός θα παραλάβει τα S-500 σε δύο τροποποιήσεις: αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα πυραυλικής άμυνας

Καταλήγοντας ο Σοϊγκού υπογράμμισε ότι «Η Ρωσία θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή των πιο δημοφιλών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού ανάλογα με τις απειλές από τη Δύση».