Skip to main content

Μαρία Ζαχάροβα: Το πακέτο βοήθειας που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο»

Κρεμλίνο: Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα «καταστρέψει περαιτέρω» την Ουκρανία

Την έντονη αντίδρασης της Μόσχας προκάλεσε η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ του πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο». «Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», ανέφερε η Ζαχάροβα μέσω Telegram.

«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Αλλά και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για βοήθεια στην Ουκρανία θα «καταστρέψει περαιτέρω» την Ουκρανία και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο.

Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι μια διάταξη στη νομοθεσία που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να κατάσχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για ανοικοδόμηση θα αμαυρώσει την εικόνα των ΗΠΑ. Η Μόσχα, συνέχισε, θα απαντήσει με μέτρα προς το δικό της συμφέρον.