Skip to main content

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλων προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

KCNA via REUTERS
Φωτογραφία αρχείου

Με φόντο την επίσκεψη του αρχηγού της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα

Βαλλιστικούς πυραύλους προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας εκτόξευσε εκ νέου η Βόρεια Κορέα σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ενδεχομένως αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από περιοχή κοντά στην πρωτεύουσά της, Πιονγιάνγκ.

Η κυβέρνηση και η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν από την πλευρά τους πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν κατά τα φαινόμενα βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος φαίνεται πως έπεσε έξω από την ιαπωνική αποκλειστική οικονομική ζώνη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Επίσκεψη του αρχηγού της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα

Οι πληροφορίες για την εκτόξευση έγιναν γνωστές ενώ η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεών της, ο ναύαρχος Κιμ Μιούγν-σου, υποδέχθηκε τον επικεφαλής της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγό Στίβεν Γουάιτινγκ, για να συζητήσουν την ανάπτυξη αναγνωριστικών δορυφόρων από τη Βόρεια Κορέα και την αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Πιονγιάνγκ και τη Μόσχα.