Skip to main content

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού

Ισραηλινός στρατός/ REUTERS/Ronen Zvulun

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου που συνδέεται με την αποτυχία των ενόπλων δυνάμεων να αποτρέψουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του σώματος πληροφοριών του στρατού του Ισραήλ, Ααρών Χαλίβα.

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου που συνδέεται με την αποτυχία των ενόπλων δυνάμεων να αποτρέψουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και αιχμαλωτίστηκαν ως όμηροι ακόμη 250, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ. Μετά την επίθεση, το Ισραήλ ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 34.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Αποδεκτή η παραίτηση

Ο Χαλίβα είχε δηλώσει πέρυσι πως αποδέχεται την ευθύνη για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες επέτρεψαν την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο αρχηγός του στρατιωτικού επιτελείου αποδέχτηκε το αίτημα του Χαλίβα να παραιτηθεί και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η παραίτησή του θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες αλλαγές προσώπων στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η επιχείρηση στη Ράφα – 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στην περιοχή