Skip to main content

«Είμαι ευγνώμων»: Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην αμερικανική Βουλή – Έντονη αντίδραση της Μόσχας

Theodore Manolopoulos/Greek Presidency Press Office/Handout via REUTERS

Το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική βουλή «θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου και θα σώσει χιλιάδες ζωές», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος

Την ευγνωμοσύνη του για την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ του νομοσχεδίου για την παροχή βοήθεια προς τη χώρα του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και στα δύο κόμματα, και προσωπικά στον πρόεδρο (σ.σ. της Βουλής) Μάικ Τζόνσον για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο θα μεταβεί προς ψήφιση από την αμερικανική Γερουσία «θα εμποδίσει την επέκταση του πολέμου, θα σώσει χιλιάδες και χιλιάδες ζωές και θα βοηθήσει και τα δύο έθνη μας να γίνουν ισχυρότερα».

Κρεμλίνο: Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα «καταστρέψει περαιτέρω» την Ουκρανία

Στον αντίποδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για βοήθεια στην Ουκρανία θα «καταστρέψει περαιτέρω» την Ουκρανία και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο.

Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι μια διάταξη στη νομοθεσία που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να κατάσχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για ανοικοδόμηση θα αμαυρώσει την εικόνα των ΗΠΑ. Η Μόσχα θα απαντήσει με μέτρα προς το δικό της συμφέρον, συμπλήρωσε.